Després de gaudir de dies de relaxació i desconnexió, l’equip torna per començar de nou. Ens tornem a veure les cares i reprenem temes pendents. Hem de ser conscients que aquesta tornada pot ser dura per a algunes persones, per això hem de donar facilitats i saber gestionar-ho perquè tornar a la rutina sigui fàcil.

Moltes persones senten estrès postvacacional pel simple fet de tornar a la feina, a la seva rutina, sense estar ben preparats. La síndrome postvacacional ens passa perquè com a éssers humans, ens acostumem ràpidament a no tenir horaris, a gaudir d’allò que més ens agrada, ja que tenim una alta capacitat d’adaptació a situacions òptimes i perdem fàcilment la noció del temps. La tornada al dia a dia pot costar, però existeixen unes claus infal·libles que faran que sigui fàcil. Apunta-les i comparteix-les amb l’equip!

Consells per a preparar la tornada a la feina

  • Abans de marxar de vacances és important tancar tots els temes pendents.
    Perquè la ment estigui calmada, tot el que calgui acabar abans de vacances, hauria d’estar fet. Si per falta de temps una persona treballadora no pot acabar una tasca, ens toca a nosaltres coordinar l’equip i trobar una solució per a no fer-la carregar amb aquesta feina pendent.
  • Fer neteja.
    Aprofita per a fer neteja d’emails, arxius, papers, etc., quan tornis de vacances trobaràs un lloc ordenat i net per a començar una nova etapa.
  • Imprescindible per a estar al corrent, posar-se al dia amb la safata d’entrada.
    Revisar el correu, llegir tots els pendents i contestar el que sigui necessari. Prendre’s el seu temps i organitzar per prioritats. Gràcies a això, estarà al corrent de tots els temes importants. Per a evitar que algú s’atabali per la gran quantitat de correus en la safata d’entrada, podem evitar enviar e-mails innecessaris que poden esperar. D’aquesta manera no saturem a ningú.
  • Tenir una persona de referència a l’equip.
    Ens referim a fomentar el diàleg entre companyes i companys per a posar al dia als que no estaven. Donar el temps necessari per a una xerrada distesa sobre alguns temes delicats: tots els canvis i novetats que han ocorregut en l’empresa, incorporacions, nous projectes… D’aquesta manera, la persona en qüestió està al cas i cap nova informació li enxampa per sorpresa.
  • La tornada a la feina s’ajunta normalment amb el mes de setembre, el mes de les oportunitats!
    Una bona idea és aprofitar aquest moment per a marcar objectius i organitzar aquest pròxim any. La motivació és clau en l’equip i és important mantenir-la alta perquè segueixin actius i que tot funcioni bé. Tant temes dins de l’empresa com temes personals que puguin compartir.
  • Proposar sortides en equip, encara que sigui anar a prendre alguna cosa després de la feina.
    Segur que accepten i és el millor consell que existeix perquè la reincorporació a la feina no sigui tan dura. És una manera de mantenir una bona comunicació entre totes dues parts i compartir moments d’aquestes vacances que ja han acabat, però que es recorden amb ganes.

A més d’aquests consells que poden ser de molta ajuda, recomanem proposar una tornada escalonada a la feina. És important no saturar a la persona amb moltes reunions el primer dia. És necessari donar temps per a la seva pròpia organització amb les tasques pendents.
Recorda que per a mantenir una empresa saludable són molts els factors a tenir en compte. Per a això necessitem cuidar de la persona i preocupar-nos per la seva salut. La tornada de les vacances és un moment clau, ja que pot generar estrès, cosa que hem d’evitar. Si necessites ajuda d’un extern, el programa Benestarum ofereix les facilitats i les eines perquè tot aquest procés sigui més fluid i les persones treballadores tinguin un suport extern, gràcies a l’equip de professionals especialitzats en diverses àrees que el formen. Es tracta de sessions de suport emocional, físic i nutricional.

ESCOLTEM, ACOMPANYEM i DONEM SUPORT ONLINE

Benestarum és el servei de salut global que pots oferir a les persones treballadores de la teva empresa, per millorar el seu benestar.