La conciliació laboral és un objectiu molt valuós per a la majoria de les persones treballadores, i és una cosa que l’empresa pot promoure. Per a aconseguir-ho, és essencial dur a terme una escolta activa, autèntica i empàtica amb el personal, amb l’objectiu d’entendre cada situació.

En els últims anys, el teletreball ha guanyat popularitat com una manera d’equilibrar la vida laboral i personal, oferint la comoditat de treballar des de casa. Tot i això, la realitat del teletreball presenta alguns desafiaments, com les distraccions de l’entorn familiar i la sensació d’avanç lent en les tasques.

Tot i aquests desafiaments, el teletreball simplifica la vida, ja que elimina el desplaçament diari i permet treballar en un entorn còmode. Amb una bona organització, ofereix flexibilitat per adaptar les nostres responsabilitats al nostre ritme, la qual cosa, pot millorar el benestar general.

Parlem de conciliació

Quan es parla de conciliació, és perquè les persones ocupin part del seu temps en coses relacionades amb la seva vida personal: cura de persones grans i/o nens, feines de casa, fer esport, cuidar d’un mateix, etc.

Si les persones estan tot el dia treballant o se’ls exigeix que estiguin sempre disponibles, no s’està facilitant la conciliació laboral.

I llavors, què és conciliar?

Conciliar és “posar d’acord” i “fer compatible”. Així que ampliar les jornades laborals no sembla que sigui molt compatible amb res i és una cosa amb la qual la majoria de persones no estaran d’acord.

Sabies que quan ajudes una persona a conciliar la seva vida laboral estàs ajudant també a la teva empresa? És un benefici mutu.

Com pots ajudar a la conciliació laboral?

Cuidant el benestar de les persones treballadores, no només augmentaràs la seva productivitat, sinó que també reduiràs el risc d’esgotament laboral (Burnout) i ajudaràs a promoure el compromís i la felicitat dins l’empresa

Cuida a les persones treballadores de l’empresa

  • Ofereix flexibilitat en el treball i en l’horari: Valora la possibilitat del teletreball (en cas que sigui possible) o escolta al treballador/a per a poder-li oferir un horari adequat a les seves necessitats.
  • Comunicació oberta i empàtica: Mantingues una comunicació oberta amb les persones treballadores perquè puguin exposar els seus problemes relacionats amb la conciliació i busca solucions conjuntes.
  • Programes de benestar: Promou hàbits saludables entre els teus empleats a través de plataformes de Benestar que ajudin a tractar les seves problemàtiques i desafiaments del dia a dia.

Amb l’objectiu de fomentar el benestar de les persones treballadores, des de Benestarum hem signat una aliança amb la cooperativa TandemGo una plataforma digital de retribució flexible, fes clic aquí per a més informació.

ESCOLTEM, ACOMPANYEM i DONEM SUPORT ONLINE

Benestarum és el servei de salut global que pots oferir a les persones treballadores de la teva empresa, per millorar el seu benestar.

Vols més informació sobre Benestarum?
Omple el següent formulari i contactarem amb tu.
Política de privacitat

ESCOLTEM, ACOMPANYEM i DONEM SUPORT ONLINE

Benestarum és el servei de salut global que pots oferir a les persones treballadores de la teva empresa, per millorar el seu benestar.

Vols més informació sobre Benestarum?
Omple el següent formulari i contactarem amb tu.
Política de privacitat