Com a empresa, és imprescindible preocupar-nos per la salut de l’equip. Les treballadores i treballadors són l’actiu més important per a l’organització. Per això, cal cuidar-los. A més de tots aquests consells compartits que són coneixement per a treballar en grup, moltes empreses opten per fer alguna cosa més.

Algunes ofereixen un servei d’àpats amb menús saludables per a tot el personal de l’empresa a un preu assequible. Això garanteix que l’equip menjarà bé i sense necessitat de dedicar el seu propi temps a la preparació i organització de menjars fora de casa. Una altra opció també és oferir tallers i cursos de nutrició per als empleats. Es tracta d’activitats dinàmiques que aporten un coneixement necessari per a qualsevol persona i que poden acabar en sessions molt divertides de cuina.

L’alimentació saludable és primordial. Tant a casa com a la feina. Segurament no és fàcil menjar bé quan no hi ha temps per preparar-l’ho i organitzar els menjars, però cal fer-ho. La tornada de les vacances és un bon moment per a començar. És l’hora de plantejar-se nous objectius, començar amb ganes a menjar bé, pot ser un d’aquests reptes pendents.

Estem acostumats a menjar de manera ràpida a la feina, fins i tot a vegades, davant de l’ordinador. És molt important dedicar el nostre temps de manera conscient i sense presses. Menjar en calma ajuda a una bona digestió i evita qualsevol malestar posterior. La falta de temps és el pitjor a l’hora d’organitzar-se.

Els següents consells poden ser clau a l’hora de trobar hàbits saludables:

  • Cuinar el cap de setmana.
    La falta de temps entre setmana és el que fa que les persones treballadores acabin menjant qualsevol cosa precuinada. Per això, recomanem dedicar unes hores el cap de setmana per a organitzar els menús de dilluns a divendres i llevar-se de damunt el treball més pesat.
  • Varietat en els menjars.
    La millor manera de sentir-se bé és menjar una mica de tot. Depenent de l’època de l’any, vindrà de gust més una cosa o una altra, però sempre cal anar variant. No és aconsellable menjar 3 dies el mateix per aprofitar el temps i no preparar res més. Des de Benestarum tenim tallers grupals per tal de donar pautes per tenir una bona organització en la compra i elaboració del menú setmanal. 
  • Menjar verd.
    És imprescindible afegir una bona porció de verdures en cadascun dels nostres menjars. Són un dels aliments més nutritius i necessaris per al nostre organisme. No ha de ser una cosa monòtona, existeixen infinites varietats i cadascuna aporta una cosa diferent.
  • Hidratació contínua.
    La quantitat idònia de consum d’aigua que es recomana diàriament és d’1,5 litres. Per a aconseguir que tots el nostre equip la ingereixi, és aconsellable afegir dispensadors d’aigua en diferents llocs de l’oficina perquè la tinguin a mà i aconsegueixin agafar l’hàbit de manera fàcil.
  • Menjar a la mateixa hora.
    Les rutines ajuden al fet que el cos digereixi bé els aliments. Per això recomanem establir una hora de menjars i respectar-la. D’aquesta manera, el cos s’habitua i no pateix desajustaments. I, per descomptat, no menjar amb presses! Cal respectar les pauses per a poder rendir bé a posteriori.
  • Triar bé els aliments.
    Hi ha uns certs aliments que ajuden al rendiment personal. Un exemple d’això serien els nabius o l’alvocat, que incideixen positivament en la memòria. A més de les aportacions nutricionals de cada aliment, cal tenir en compte l’època de l’any per a triar la fruita i verdura de temporada. I, també, l’estació. A l’estiu, per a refrescar-se, no hi ha res millor que les amanides. Existeixen quantitat de varietats! De llenties, de cigrons, de pasta…

Què aporta a la feina una bona alimentació?

  • Augment de la productivitat.
    Els hàbits saludables influeixen, sens dubte, en el rendiment de les treballadores. En sentir-se bé, l’equip està més relaxat i treballa millor.
  • Millora de l’ambient de treball.
    Tenir un espai agradable, de trobada, mentre es menja, ajuda a millorar la relació amb l’equip, afavorir aquests períodes de descans impacte directament en la disminució de l’estrès.  
  • Menor absentisme laboral.
    La salut és la clau per a evitar les baixes laborals i l’absentisme laboral. Si un se sent bé, no necessita faltar al treball injustificadament; no necessita faltar per anar al metge a causa de malalties puntuals. Per tant, no hi ha millor consell que est: cuidar de les persones.

L’alimentació saludable és un dels pilars fonamentals en Benestarum. Comptem amb programes especials de nutrició per a les empreses. Sol·licita informació.

ESCOLTEM, ACOMPANYEM i DONEM SUPORT ONLINE

Benestarum és el servei de salut global que pots oferir a les persones treballadores de la teva empresa, per millorar el seu benestar.

Vols més informació sobre Benestarum?
Omple el següent formulari i contactarem amb tu.
Política de privacitat