Les persones treballadores són l’eix més important per a l’empresa. Gràcies a elles aconseguim els nostres objectius i donem el millor per als nostres clients. D’aquí la importància del benestar de cadascuna d’elles. L’empresa ha d’oferir-los les comoditats necessàries perquè se sentin a gust i aconseguir així tenir una empresa saludable.

Quan parlem d’empresa saludable fem referència a aquelles companyies que coneixen la importància de la cura dels seus treballadors i posen de la seva part per a aconseguir-lo. Defensen un estil de vida saludable i per això el transmeten a l’equip. Moltes d’aquestes empreses inclouen programes de Corporate Wellness i lluiten per obtenir el benestar corporatiu.

Què és el benestar corporatiu?

El benestar corporatiu és una filosofia empresarial, una estratègia d’empresa per a millorar la qualitat de vida de les persones que treballen en ella. El departament de recursos humans és el responsable d’entendre la necessitat d’implementar aquesta tàctica i posar-la en marxa, donada la quantitat de temps que l’equip passa en les instal·lacions. Fent això obtenen, a més, augmentar la productivitat de l’empresa.

Quins són els avantatges d’obtenir un benestar corporatiu per a l’empresa?

  • Major compromís. Quan l’empleat és conscient de la cura que l’empresa té per ell, no sent la necessitat de canviar. És una manera de retenir el talent per part de les organitzacions. Les companyies que miren pel benestar de les seves treballadores són les que aconsegueixen més sol·licituds d’ocupació.
  • Major productivitat. Tenir una millor salut, implica tenir un millor rendiment. Quan ens sentim bé i estem relaxats aconseguim ser molt més productius en el treball.
  • Millor ambient de treball. A millors hàbits, major sensació de relax i bon humor. Això genera sens dubte una millora de les relacions entre el personal de l’empresa i ajuda en la resolució de conflictes.
  • Reducció de baixes laborals. L’efecte immediat d’implementar programes de benestar corporatiu és, sens dubte, una millora en la salut de les persones. Això té una conseqüència directa: una disminució de les baixes i de l’absentisme laboral.
  • Millora de la imatge de l’empresa. En l’àmbit corporatiu, no hi ha millor publicitat que aquesta: veure que la companyia es preocupa pels seus treballadors i implementa programes per a millorar el benestar d’aquests. Avui dia tot es comunica, cosa que implica un alt reconeixement pel sector.

Beneficis d’implementar un programa de benestar per a l’equip.

  • Incorporar hàbits saludables. És veritat que pot costar començar a cuidar-se quan no saps com. Però tot canvia quan tens al teu abast les eines necessàries per a fer-ho. És el que ocorre amb els programes de benestar corporatiu. Les persones treballadores se senten còmodes a l’hora de començar amb les noves rutines i això millora la seva qualitat de vida.
  • Millora l’autoestima. En sentir-se bé amb una mateixa, una confia més en si i això repercuteix en el treball. Aporta seguretat i això ajuda a l’hora de prendre decisions i tirar endavant projectes.
  • Millora les relacions. Sentir-se bé ajuda a mantenir un bon humor. I, sens dubte, això porta a saber solucionar els conflictes laborals i fer que les relacions entre companys sigui millor.
  • Sentir-se bé en el treball. El fet que l’empresa es preocupi per les persones i aquestes siguin conscients d’això, crea en els treballadors i les treballadores un sentiment de comunitat que enforteix els llaços interpersonals.
  • Millora de la capacitat física. Gràcies a la incorporació d’hàbits saludables en el dia a dia de les persones, la forma física millora i això fa que se sentin més actives. A més, una bona resistència física implica un increment de la resistència mental, la qual cosa repercuteix en el rendiment laboral.

Activitats que pots implementar en l’empresa per a millorar el Wellness Corporatiu

  • Exercici físic. Es tracta d’oferir activitats esportives dins o fora de l’empresa. La idea és promoure l’exercici físic. Poden ser classes de pilates, ioga o sessions de gimnàs més mogudes.
  • Sessions de coneixement saludable. Perquè algú s’animi a implantar nous hàbits en la seva vida, hem de començar realitzant sessions de coneixement. Es tracta d’explicar els beneficis de cuidar-se i oferir informació nutricional i de consum.
  • Fisioteràpia. Molts són els casos de malalties musculars per part de l’equip per culpa de treballar en postures incorrectes en l’oficina. Les persones treballadores moltes vegades no tenen temps d’anar al metge, per la qual cosa les visites periòdiques d’experts/as en el propi lloc de treball serà més que benvinguda.
  • Voluntariats. De tant en tant, un només necessita nous inputs o activitats per a tornar a sentir-se actiu i malbaratar creativitat en el seu treball. A vegades fa falta sortir una estona per a tornar amb ganes i què millor que amb programes de voluntariat. D’aquesta manera, guanyem tots.

La implementació de programes de Corporate Wellness aconsegueixen retenir el talent gràcies a les seves eines de treball. La millor aposta que una empresa pot fer són les persones que treballen per a ella. Apostar per elles i el seu benestar. El factor humà sempre és l’element principal perquè tot funcioni.

ESCOLTEM, ACOMPANYEM i DONEM SUPORT ONLINE

Benestarum és el servei de salut global que pots oferir a les persones treballadores de la teva empresa, per millorar el seu benestar.

Vols més informació sobre Benestarum?
Omple el següent formulari i contactarem amb tu.
Política de privacitat