El dolor cervical és un dolor molt freqüent i comú en les persones treballadores, de fet, és considerada la quarta causa de discapacitat. Tenir molèsties a la zona cervical es degut a tenir un treball sedentari com per exemple, treballar davant d’un ordinador. Quan estem asseguts, és difícil mantenir una posició correcta durant moltes hores.

Inconscientment, al llarg del dia, ens relaxem i canviem constantment de postura buscant la més còmoda. Però aquest canvi no vol dir que ens col·loquem de manera correcta, ja que podem estar danyant altres parts del cos. Per què es ressent la zona cervical quan passem moltes hores davant de l’ordinador? Perquè és una zona mòbil, és a dir, no està dissenyada per a estar quieta, per tant, està patint durant el temps que estem davant l’ordinador, però això no ho notes fins que no comences a tenir molèsties i apareix la sensació de portar un gran pes sobre les teves espatlles.

D’altra banda, si aquesta zona no està enfortida (que és lo més habitual), la possibilitat de patir dolors i molèsties augmenta. El més recomanable és treballar la zona cervical realitzant exercici físic diàriament per enfortir els músculs.

¡Corregeix la teva postura per a sentir-te millor!

Moltes vegades les males postures repercuteixen també mentalment. Per exemple, quan mirem el mòbil, adoptem una posició encorbada que no només està influint en la musculatura , sinó que el cervell ja interpreta que estàs malament perquè estàs incòmode. Això fa perdre la capacitat de memòria i augmenta la negativitat.

És important escoltar el cos perquè gairebé sempre envia senyals. A vegades sentim apatia, desgana, negativitat i molts cops, la solució és tant fàcil com canviar certs hàbits i millorar petites postures del dia a dia per sentir-te millor.

Com seria una postura correcta per a estar assegut davant de l’ordinador?

Pren nota!

  • La taula de treball ha de tenir una altura entre 75-80 centímetres. La distància del teclat fins a la vora de la taula ha de ser de més de 10 centímetres per a poder deixar caure els avantbraços. Així es relaxa més la zona cervical.
  • La pantalla de l’ordinador ha d’estar a l’altura dels ulls. Si treballes amb portàtil, busca’t un element que alci la part de la pantalla i col·loca’t a una distància frontal d’entre 45-55 centímetres.
  • L’esquena ha d’estar recta i alçada, recolzada en el respatller de la cadira, intentant que el coll també estigui recte mirant cap a la pantalla.
  • El pit i les espatlles han d’estar enganxats al respatller i rectes igual que l’esquena.
  • Els genolls han de formar un angle de 90° amb els malucs, els quals no han de quedar per sobre dels genolls, per tant, no és recomanable estirar les cames i molt menys creuar-les.
  • Els peus han d’estar tocant el terra
  • És important que mantinguis aquesta postura, però també fer pauses de dos minuts, cada hora i mitja

A vegades amb petits canvis en les postures del dia a dia prevenim possibles molèsties o dolors musculars, a Benestarum, comptem amb fisioterapeutes especialitzades en ajudar a les persones treballadores a millorar la seva postura corporal. Elles t’assessoraran per a reduir el dolor cervical i a adoptar una postura més còmoda per a la teva salut. Per a més informació, pots deixar-nos les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

ESCOLTEM, ACOMPANYEM i DONEM SUPORT ONLINE

Benestarum és el servei de salut global que pots oferir a les persones treballadores de la teva empresa, per millorar el seu benestar.

Vols més informació sobre Benestarum?
Omple el següent formulari i contactarem amb tu.
Política de privacitat