Avui dia, trobar l’equilibri entre la feina i la vida personal és essencial. Opcions com el teletreball es presenten com una gran oportunitat per poder gestionar millor el temps i conciliar amb èxit les tasques professionals i la vida personal.

Actualment i arran de la pandèmia, són moltes les empreses que ofereixen aquesta opció als seus equips, permetent als empleats fer les seves tasques des de la comoditat de casa seva o qualsevol altre lloc amb connexió a internet.

Això ha transformat les expectatives de les persones en el seu lloc de treball. En l’actualitat, les persones treballadores no només busquen un bon lloc de treball amb unes bones condicions econòmiques, sinó que la possibilitat de teletreballar s’ha tornat essencial per buscar noves oportunitats laborals o en decidir quedar-se en la seva feina actual.

Quins beneficis pot aportar?

Aquest model de treball aporta molts beneficis per a empreses i persones treballadores:

  1. Flexibilitat d’Horaris: A vegades, el teletreball et permet posar-te els teus propis horaris, amb el que és més fàcil adaptar el treball a les responsabilitats personals.
  1. Reducció de l’estrès pel que fa als desplaçaments i en el transport, per tant, es millora la salut mental de les persones treballadores. 
  1. Més temps amb família: La conciliació laboral i el teletreball permeten passar més temps en família
  1. Estalvi de temps i diners: El teletreball estalvia temps i diners en desplaçaments, menjars fora de casa i roba de treball.

5. Major productivitat: Moltes persones se senten més productives treballant des de casa, per la qual cosa s’aconsegueix un benefici mutu.

Consells per fer teletreball d’una forma més saludable

El teletreball també té una sèrie d’inconvenients perquè poden causar distraccions i interrupcions. En aquest sentit, recomanem seguir algunes de les següents recomanacions:

  1. Vesteix-te com si anessis a l’oficina i canvia’t de roba en finalitzar la teva jornada laboral.
  1. Organitza el teu dia i crea el teu propi espai de treball.
  1. Planifica les teves tasques amb antelació i enumera les prioritats.
  1. Realitza descansos de 5 minuts cada hora.
  1. Prepara el menjar la nit anterior.
  1. Decideix el teu horari, especialment el que t’indicarà quan has d’acabar.
  1. Interactua amb altres persones en la mesura del possible.
  1. Fes activitat física i mou-te

La conciliació laboral i el teletreball són dues tendències que estan remodelant la manera en la qual treballem i vivim. Gestionades de forma adequada, poden oferir un equilibri perfecte entre la vida professional i personal, millorant tant la qualitat de vida dels individus com l’eficiència de les empreses.

Aquestes dues pràctiques representen un pas cap a un futur laboral més flexible i saludable. En un entorn laboral que continua evolucionant, és crucial adoptar aquestes tendències amb responsabilitat i aprofitar al màxim el seu potencial.

Amb l’objectiu de fomentar el benestar de les persones treballadores, des de Benestarum hem signat una aliança amb la cooperativa TandemGo una plataforma digital de retribució flexible, fes clic aquí per a més informació.

ESCUCHAMOS, ACOMPAÑAMOS Y BRINDAMOS SOPORTE ONLINE

Benestarum es el servicio de salud global que puedes ofrecer a las personas trabajadoras de tu empresa, para mejorar su bienestar.

¿Quieres más información sobre Benestarum?
Rellena el siguiente formulario y contactaremos contigo.